marți, 18 aprilie 2017

fără lacrimi...

... am descoperit un articol din august 2016 despre ceapă...
... cercetătorii japonezi au inventat un soi de ceapă ce nu te face să plângi când o tai mărunt...
... consumată crudă, această ceapă are dulceaţa merelor sau perelor asiatice Nashi... 
... în magazine, noua ceapă s-a vândut foarte repede deşi avea de două ori preţul cepei tradiţionale !

sursahttp://www.nipponconnection.fr/finies-les-larmes-les-japonais-ont-invente-loignon-qui-ne-fait-pas-pleurer/

4 comentarii:

  1. Interesant. Oricum, din ceea ce am constatat exista si ceapa care nu ne face sa plangem cand o taiem. :) Ha! Acum imi da prin minte! :))) Poate ca ceapa vrea sa stim ca o doare cand o taiem?! Sau poate ca vrea sa plangem de bucurie, pentru ca e benefica pentru sanatate. :)
    Ceapa care ne face sa plangem atunci cand o tocam e buna... pentru ochi. :) Lacrimile curata ochii. Taind ceapa putem plange... fara sa plangem. :)
    Seara frumoasa iti doresc. Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      interesante gânduri ai avut după citirea postării mele !!!
      îmi place mult ceea ce mi-ai scris !
      pupic !

      Ștergere
  2. Nu sunt alergica la ceapa în general si daca pun un pic de sare pe tocator chiar nu-I mai simt usturimea! :)
    Nu cred ca mi-ar place sa fac o tocanita de ceapa care are gust de mar sau para si sa fie si dulce! :)
    Sa ai o seara faina! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mie mi-a pklăcut ideea în sine - o ceapă ''drăgălaşă'' - de aceea am repostat informaţia găsită !
      pupic !

      Ștergere